Vreten

Vreten kvar som varumärke hos Bala Agri

Vretens produktsortiment, framför allt skogsvagnar och vägsladdar, är perfekta komplement till det vi redan har. Beträffande andra produkter som dumper- och balvagnar har vi varit konkurrenter på så dessa kommer vi inte att fortsätta med, säger Kristian Jonsson, VD på Bala Agri.

Rekrytering sker
Det är i första hand varumärket Vreten som Bala Agri köper. Fastigheten utanför Skövde ingår inte i affären och merparten av Vretens maskinpark och övriga inventarier kommer att säljas vidare.

– Vi har en toppmodern anläggning på 7 000 kvadratmeter här i Nossebro och i det stora hela har vi redan de maskiner som vi behöver för tillverkningen, förklarar Kristian Jonsson.

Bala Agri räknar med att behöva anställa cirka tio personer när man nu utökar med Vretens produkter. Hälften av dessa personer är redan anställda lokalt och rekrytering sker i takt med att produktionen skalas upp.

Bara VD:n som flyttar med
Förutom Vretens tidigare VD Christian Yström, som nu blir produktchef för Vreten-sortimentet, är det ingen i den tidigare personalen som flyttar med från Skövde till Nossebro.

– Men glädjande nog har alla som arbetade i Vreten redan hittat nya jobb. De har varit eftertraktade på arbetsmarknaden, konstaterar Kristian Jonsson.

Bala Agri är ett företag under stark expansion och hade redan innan köpet av Vreten cirka 20 anställda. I kategorin kärror och vagnar har Bala Agri sedan 2016 ökat sin marknadsandel med 45 procent. Nu förväntar sig Kristian Jonsson ytterligare kraftig tillväxt.

– På ett par års sikt pratar vi om en fördubbling av omsättningen, säger han.